Chrome ima novu funkciju na koju trebate obratiti pažnju

Chrome ima novu funkciju na koju trebate obratiti pažnju Izvor: Pixabay

U Googleu su dosad već poduzeli niz mjera kako bi korisnike obavijestili ako se nađu na web odredištu koje nije zaštićeno enkripcijom, a sada nastavljaju u tom smjeru.

Umjesto zelenog lokotića i riječi secure na krajnjem lijevom dijelu adresne trake, koji će biti prisutni ukoliko ste se našli na web odredištu koje koristi enkriptirani protokol HTTPS, web preglednik Chrome prikazat će riječi not secure ako web odredište koristi stariji protokol HTTPS.

Kliknete li na te riječi pojavit će se upozorenje kako na tom web odredištu ne biste trebali unositi osjetljive podatke i informacije jer bi ih mogli presresti i ukrasti hakeri., upozorava tportal

U većini slučajeva alarm će služiti kao pokazatelj da web odredište treba nadogradnju, ne nužno i kao upozorenje da se netko sprema ukrasti i zlorabiti vaše podatke. Ipak, budite oprezni jer ta web odredišta nisu zaštićena enkripcijom pa se lakše može dogoditi da postanete žrtvom zlonamjernog softvera i krađe podataka.

Do Chromeovog izdanja 69, najavljenog za rujan ove godine, sigurna web odredišta prepoznavat ćete po sličici crnog lokotića umjesto zelenog te ispisu riječi secure. Izdanje 70, koje bi trebalo pristići tijekom listopada, prikazat će upozorenje not secure crvenim slovima umjesto crnim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: google chrome , google

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna