Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu.

Izvor: N1

"Ja se zalažem i to je moja politika, za ragraničenje sa Albancima. To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada, to je uvijek izvor potencijalnih sukoba", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

On je dodao da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Vučić je objasnio i da će sporazum Beograda i Prištine biti sveobuhvatan paket koji nije uprošten i jednostavan kao što neki zamišljaju.

Neće biti referenduma 4. novembra

Vučić je negirao navode lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima.

"Molim Vas zapamtite. Rekao je 4. novembar. Referendum o čemu? Izbori, kojim povodom? Što se njemu hoće ili se tada vraća iz Njujorka i Irske. Ili stižu opet pare iz neke ambasade.To je sve javio neko - CIA, BIA, MIA. Sve te gluposti slušate svaki dan od tih nesrećnika koji ne znaju šta će sa sobom", kazao je Vučić.

On je osudio Jeremićev tvit u kojem se navodi da je premijerka Srbije Ana Brnabić "kreatura koja se sticajem vanredno nesrećnih okolnosti našla na čelu Vlade Republike Srbije".

U Šidu je bila novinarka N1 Emina Kovačević:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oeeheej

Sad pristajete na sve Aleksandre “veliki”, i hvatate se za slamku. A 90. godina niste želili učiniti niti jedan kompromis za svoj narod, tj. većinsko stanovništvo Kosovare, kojima ste oduzimali sva moguća prava i nad njima decenijama vršili teror. Kako ste posijali tako sad i žanjete; a imat ćeš čast da staviš potpis na sporazum i priznaš (izdaš) Kosovo. A jedva si čekao vlast, i to si i dočekao.

4 1

Zmaj

Oni su odavno se ogranicili od tebe. Kosovo ima granice.

7 3

Baya Dudukalo Od Lakta

još samo da se vučić razgraničiti sa svoje strane i da ide život dalje.

1 0

* Sva polja su obavezna