Njemačka daje 190.000 eura za registraciju oružja u BiH

Njemačka daje 190.000 eura za registraciju oružja u BiH Izvor: N1

Savezna Republika Njemačka podržat će BiH sa 190.000 eura u obilježavanju i registraciji oružja, najavljeno je.

Otpravnik poslova Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini Christian Sedat i projekt menadžer organizacije "The Halo Trust“ u BiH Alexander Maier danas će potpisati ugovor o dodjeli sredstava, kojim će Njemačka u 2018. godini na raspolaganje staviti sredstva u visini od 190.000 eura za stopostotni popis zaliha u skladištima vojnog oružja, za njihovo označavanje i registraciju.

Tokom projekta Oružane snage Bosne i Hercegovine se obučavaju za obilježavanje i registraciju oružja, a cijeli proces prati EUFOR.

Njemačka je prošle godine za isti projekt obezbijedila sredstva od oko 150.000 eura. Projekt "Obilježavanje oružja" počeo je prošle godine, a završava 2019. godine, saopćeno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Oružje , BiH , Njemačka

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bosniacum

Svo orizje kpje ce popisati ne vrijedi toliko. Umjesto da nam daju pare zavunistavanje oni zavprebrojavanje. U bih se sve prebrojava radi evrope, sve do broja komaraca, krvnih zrnaca.....kome to treba. Poslije prebrojavanja treba to cuvati, i ponobo unistavati.

2 1

Hadzo

Ja bih više volio da nam daju eure da se mi prebrojimo a kada završimo prebrojavanje to pomnožimo sa tri i dobit ćete rezultat.Pozz.Angeli.

1 1

* Sva polja su obavezna