Jasminu Haliloviću dvije godine zatvora za prevaru

Jasminu Haliloviću dvije godine zatvora za prevaru Izvor: N1 (ilustracija)

U drugostepenom postupku pred Kantonalnim sudom Tuzla, na osnovu optužnice tog tužilaštva, donesena je pravosnažna osuđujuća presuda za Jasmina Halilovića (53) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine.

Kazna zatvora u trajanju od dvije godine izrečena je  zbog krivičnog djela prevara počinjenog u sticaju s produženim krivičnim djelima krivotvorenje isprave i posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

Optužnicom tog tužilaštva se Halilović teretio da je od januara 2009. do maja 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca „PZC Stupine“ Tuzla u kojem je bio član, na kojima je krivotvorio potpis ovlaštene osobe i potpisnika tog udruženja, te je s namjenskog podračuna i računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM. Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio imovinsku korist a oštetio Udruženje i druge članove.

"Dakle, s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist, u periodu od tri godine, je sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jp

Koliko su sebi uzeli Bake Cova i Dodik pa niko nije u zatvoru?.

1 2

Pravda je spora ali dostižna

@Jp Samo polako.

1 0

Baya Dudukalo Od Lakta

I niko nije ništa vidi tri godine. Koliko je dobio taj što nije vidio

4 0

* Sva polja su obavezna