U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu

U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu Izvor: FENA/Vlada Kantona 10

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, Franji Tuđmanu, svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska".

U ime porodice Tuđman spomenik je otkrio Miroslav Tuđman, a u ime porodice poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su dr. Ivić Pašalić, direktor zaklade "Dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi Kantona 10, Stipan Šarac i Petar Galić.

"Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", navodi se u saopštenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata opštine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Opština Tomislavgrad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 34

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

IZ-MEDJUNOZJE

Franjicka je upropasticka cijelicka Hrvaticka

4 0

K'o Ba'

Where is my comment ?

1 0

Keva

Dad ce Duvnjaci da bolje zive i nece se morati iseljavati iz Bosne,Tata Franjo ce im udjeliti i svi ce da rade i zive od svog rada. Nece vise da ih zovu Ustasama sada ce da ih zovu Franjevcima po Tati.Franji. Blago njima sada ce da zaposle i refare i cuvare te cistace spomenika, eto radnih mjesta za nezaposlene.

12 0

* Sva polja su obavezna