Čović: Zbijmo redove da ne bi bili preglasani

Čović: Zbijmo redove da ne bi bili preglasani Izvor: N1

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović i prvi čovjek HDZ-a BiH pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate "na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti".

"Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove", rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici crkve.

Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi 's ponosom govorili da je ovo naša domovina'.

Član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost u toj zemlji te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.

Svečanosti u Širokom Brijegu nazočili su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čović

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanacb

prpa uhvatila ha dragane pa pozivas na grupisanje samo se pitam kolika je grupa iz posavine koju si izdao i predao svom jaranu miletu na milost i nemilost jado jadni

11 2

Lala

Ne namecite manjinski Narod da vlada vecinskim Narodima ,jer nemozete ih ni preglasati a kamoli pobijediti.To je Utopija koju vi vodite od politike.Nazalost Hrvatsko Pucanstvo nevidi da ste pogresan Politicar za njih.Nazalost kasnije se neke stvari bolje razbistre,jer za sve treba vrimena.

31 6

Pokajnik

Ne simpatiziram Čovića kao ni mnogi drugi,ali ako je ovo protiv interesa bošnji vrlo rado ćemo se homogenizirati.

6 10

* Sva polja su obavezna