Predsjednik KS RS: Crnadak nije dao vize Kosovarima

Predsjednik KS RS: Crnadak nije dao vize Kosovarima Izvor: N1

Boris Spasojević, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i predsjednik KS RS, za N1 je kazao da nije u nadležnosti saveza da li će košarkaši s Kosova dobiti vize i što se njega tiče oni već danas ili sutra mogu dobiti vize.

"Sada se traži da se prebaci loptica na nekog drugog. Što se mene tiče i mojih saradnika, vize može dati sutra ili danas. Mogao je dati prije tri dana. Mi smo ljudi sportisti. Ne interesuje nas politika niti diplomatija", naglasio je on.

Spasojević je za N1 istakao da je odluka Igora Crnadka, ministra vanjskih poslova BiH, da kosovski košarkaši ne dobiju vizu za boravak u BiH.

"Trebali ste znati da devet članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH ne radi u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Nemamo nikakve veze sa vizama. To je čisto odluka gospodina ministra i njegovih saradnika. Prije godinu dana je dao vize rukometašima. To je čista ingerencija Ministarstva vanjskih poslova BiH", zaključio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ja ti kazem

To je fukara na djelu.

1 0

Tražili ste....

Demokratija podrazumijeva da narod donosi odluke, ali taj isti narod mora biti spreman da prihvati posljedice svojih odluka. I zato, ne treba žaliti kosovske košarkaše što nisu dobili vize, ni građane koji satima čekaju na graničnim prijelazima, niti biti razočaran što će autoput zaobići Neum, niti... Sami smo napravili granice u vrijeme kad se Evropa ujedinjava. Tražili ste – gledajte!

3 3

Bosniacum

Svi ministri iz srpskog i hrvatskog dijela rade za svoje maticne zemlje CR I SRB, protiv bih. A bosnjacki niti stacrade, niti znaju niti mogu. Zivjela bih.

6 0

* Sva polja su obavezna