Vučić: U septembru s Thacijem da vidimo gdje smo stali

Vučić: U septembru s Thacijem da vidimo gdje smo stali Izvor: Tanjug/ Zoran Zestić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se početkom septembra susresti s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem da vide gdje su stali, te da Kosovo nije nešto što će biti gotovo za dva, tri meseca.

"Videću se s Thacijem početkom septrembra u Briselu. Biće interesantno da ga vidim posle svega, da vidim šta je to gde smo stali i postoji li bilo kakva mogućnost za bilo kakav izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo", kazao je Vučić nakon posjete Vojno-tehničkom institutu u Beogradu.

Upitan da li će odustati od ideje o razgraničenju teritorije s Albancima, Vučić je odgovorio da smo dobili odgovor od njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je "po hiljaditi put rekla da je razgraničenje okončano i da je Kosovo nezavisno".

"Jeste li dobili odgovor od Angele Merkel da je razgraničenje završeno? Jesmo li dobili takav odgovor? Po hiljaditi put, žena je rekla da je razgraničenje okončano", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, on će da ide da pita ako ima nešto za Srbiju.

"Kud ću ja i protiv Save Janjića, Nataše Kandić, Sonje Biserko, još sad i protiv Angele Merkel? Kako ja mogu to? Malena snaga, ja ću da idem da pitam ako ima nešto za Srbiju, ako ima hvala. A to da će da bude nešto gotovo za dva tri meseca, to zaboravite", dodao je.

Vučić je ocjenio i da je malo razočaran u reakciju društva povodom Kosova, da mu je to bilo čudno, a da su mu naročito čudne reakcije na izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Keva

Stali ste na priznanju

2 4

Ma

Ne vole njega ni njegovi srbijanci ,samo Bosanski srbi ga vole haha

2 2

Mac

Probudi se pa Kosovo je odavno države

12 6

* Sva polja su obavezna