Telemach dovodi NBO u Sarajevo

Telemach dovodi NBO u Sarajevo Izvor: Promo

U okviru velike regionalne turneje No Borders Orchestra, ansambl u kojem sviraju vrhunski profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije 20. augusta u Sarajevu u Domu Armije održaće koncert.

Zanimljivo je da će u glavnom gradu BiH biti održana i umjetnička radionica za djecu u saradnji sa organizacijom „Mali Mozart“, ali i da je gostovanje ovog umjetničkog sastava u Sarajevu koji promoviše raznovrsnost, integraciju i duh prijateljstva osigurala kompanija Telemach, koja je ujedno i telekomunikacijski partner događaja.

Učesnici koncerta su i vrsni violinista Stanko Madić, Saša Mirković i Premil Petrović. NBO orkestar će u okviru turneje Balkan Season održati i koncerte u Budvi, Prizrenu, Sarajevu i Beogradu. Podršku ovom projektu pružili su i Austrijska ambasada u Sarajevu, UNDP i Unicef sa projektom «Dijalog za buducnost», Unicredit banka, Fond za otvoreno društvo, Gete institut i Regional Cooperation Council.

Ovogodišnjim koncertima „No Borders Orchestra“ započinje projekat Balkan Season, sa kojim će svake godine ići na regionalnu ljetnju turneju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna