Davor Dragičević: 5. oktobra ću reći imena

Davor Dragičević: 5. oktobra ću reći imena Izvor: N1

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, je tokom protesta povodom Davidove smrti ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka istakao da će reći "imena egzekutora i ubica". Nekoliko puta je ukazao da će 5. oktobra učiniti nešto što je trebao davno učinit, ali ne želeći precizirati šta.

"Ono što su uradili mom sinu, nisu radili ni nacisti. Ali radi ova država. Kao borac Republike Srpske i ratni vojni invalid sam doživio da mi ubiju dijete - siluju ga i masakriraju ga. Doživio sam da hodam 148 dana kao klovn po trgovima i tužilaštvu - da budem inspektor, tužilac, psiholog, sudija, advokat. Jučer sam možda doživio i možda najteži dan u svom životu bez sina. Tada sam vidio da ga stvarno nema. Nemam s kim otići na roštilj. Uđem u sobu, njega nema. Ali neće biti ni mene", rekao je Dragičević.

Kako je kazao, ništa ga ne interesuje osim onih koje smatra krivim za smrt svog sina i da ne želi živiti bez Davida. Zatima je poručio sljedeće:

"Ali prije nego što mene ne bude, morat ću nešto uraditi za svoje dijete. Jedino ja znam šta treba uraditi. Nemam se više kome obratiti. Uništili su 500.000 života. Svi su uz mene, ganjamo istinu i pravdu. Ne mogu otići na grob i zapaliti svijeću, a živim za taj dan".

Tvrdi da je nadležnim institucijama u Republici Srpskoj rekao sve što je trebao reći o smrti svog sina. Smatra da niko ne shvata ozibljnost situacije u kojoj se nalazi.

Dragičević je naglasio da će 5. oktobra organizovati još jedno mirno okupljanje nezadovoljnih građana, te je dodao:

"Idem kod svojeg sina da budem s njima zauvijek - da uradim ono što sam naumio uraditi".

Ukazao je na to da će kazati imena "egzekutora i ubica".

"Reći ću imena egzekutora i ubica, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ako ne pobjegnu. Ali naći ćemo ih na Marsu. To nije problem. Pošto mi Soroš šalje pare. Imam nekih 20 miliona maraka i mogu raditi šta hoću. A dobijam pare i od dobrih ljudi. A koliko je zločinačkih para zaključano, to ćemo jednog dana otkriti - od kraljevskog čistog kokaina", zaključio je Dragičević.

Podsjećamo, danas su u Banjaluci ispred Okružnog javnog tužilaštva održani protesti građana koji zahtjevaju da se utvrdi stvarni uzrok smrti Davida Dragičevića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

željo grbavica

Ja u potpunosti razumijem ovog čovjeka, isto kao i ovog Memića u SA. Ali, smatram da bi takav potez samo dodatno nanio nesagledivu štetu porodici Dragičević, da treba imati još malo strpljenja i hrabrosti i da će pravda biti zadovoljena!!!!! Vlast jedva boga čeka ovakav potez, jer bi to značilo cementiranje postojeće situacije i trajno prikrivanje zločina! Molim sve poštene građane BL da poduzmu sve dodatne mjere i da se g.Dragičeviću pomogne da promjeni svoj sadašnji stav, odnosno da se po svaku cijenu spriječi ono najgore. Davore - vidim da je narod uz tebe - nemoj ubijati sebe i narod. Istrajaćemo svi u traženju pravde i zločinaca upletenih u ovo ubistvo, kao i u ubistvo Dženana Memića u Sarajevu.

6 0

Mile

Na sta je sve politika spremna! Sve je dozvoljeno. Samo mislim sa se izlizao plis na ovim plisanim revolucijama. Tesko da to moze da prodje. Mnogo zemalja je to vec osjetilo na svojoj kozi. Nema novih 5 oktobar majdan arapsko proljeće Skopje koje je u NATO ali ne u Makedonija. Spreman sam se pridruziti svakom otporu na planirane dogadaje za novi 05.10.

3 8

Tnok

Bol Davorovu mogu da shvatim i smatram da slučaj mora da se riješi. Ono što ne mogu da shvatim je toliko politizacije slučaja i manipulacije sa osjećanjima porodice stradalog. Kada je u pitanju pravda i iznošenje dokaza onda nema datuma nego se deluje odmah. Ako nešto znate recite, ovako samo budite sumnju sve većeg broja ljudi da je ovo samo predizborni cirkus. Da budemo jasni, živim za dan kada Dodika više neće biti ali ako je ovo način da opozicija dođe na vlast onda im kažem ne hvala.

13 5

* Sva polja su obavezna