Koncert za rijeke Balkana u Sarajevu

Koncert za rijeke Balkana u Sarajevu Izvor: N1

Rambo Amadeus, Damir Imamović, Eda Zari, Tamara Obrovac i DJ Ismar održaće muzički koncert, u subotu 29. septembra, u 19.30 na Trgu ispred BBI Centra. Ovaj muzički događaj nosi naziv "Koncert za rijeke Balkana".

Ovi umjetnici svojom muzikom daju podršku kampanji "Sačuvajmo plavo srce Evrope", a sarajevska publika će imati priliku da uživa u spoju rocka, popa, jazza i sevdalinke. Organizatori ovim koncertom žele skrenu pažnju javnosti o ugroženosti rijeka širom Balkana i Evrope zbog gradnje sve većeg broja hidroelektrana.

Ove godine Festival ulične umjetnosi, kreiran je sa ciljem da svojim raznovrsnim aktivnostima, što većem broju ljudi uljepša septembarske dane. Zadnji dan festivala, bio je posvećen, namlađima.

Festival ulične umjetnosti Sarajevo je multimedijalni festival na otvorenom, čija se pozornica proteže kroz različite dijelove grada, one popularne, ali i zapostavljene. Organizatori su se potrudili da zadnji dan ovog festivala bude posvećen našim najmanjima, koji su zajedno sa svojim novim prijateljima bili dio različitih aktivnosti.

Izvor: N1 - YouTube

Film "Izgrednici" Dejana Zečevića, će biti kandidat za 91. dodjelu nagrade Oscar u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku za 2018. godinu. Članovi odbora su odlučivali između četiri filma – dokumentarca "Druga strana svega" Mile Turajlić i igranih "Izgrednici" Dejana Zečevića, "Nigde" Predraga Velinovića i "O bubicama i herojima" Petra Pašića.
Od prisutnih 13 članova Stručnog odbora Akademije, film "Izgrednici" dobio je devet glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna