Veliki uspjeh mladih bh. frizera: Bašić prva, BiH treća

Veliki uspjeh mladih bh. frizera: Bašić prva, BiH treća Izvor: N1

Na OMC Hairworld Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu Amna Bašić iz Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji, a BiH je ekipno završila treća, što je najbolji državni plasman u historiji.

Selma Rakovac je ukupnom plasmanu doprinijela sa osvojenim petim mjestom na takmičenju.


"Jako sam ponosan na ekipu koja je na dostojan način predstavljala boje Bosne i Hercegovine. Naša Amna Bašić piše historiju BiH! Uz takmičare moram napomenuti i naše Draganu Draganić i Melihu Čerimović, koje su žirirale na Svjetskom kupu u Parizu. Ovo je jedna velika nagrada za sve nas, takmičare, roditelje, trenere, njihove majstore i klubove, te Savez Frizera u Bosni i Hercegovini. Kako bi sve prošlo ovako bodrili su ih njihovi roditelji, trenet Rifet Hekulić Riki, Aida Omerović i ja" kazao je Stipe Filipović,predsjednik Saveza frizera BiH. 


"Ovo je prvi put da je neko prvi. Amna Bašić prva u juniorskoj kategoriji. Selma Rakovac je bila peta, ovo je najbolji rezultat ikada", kazao je za N1 Elvir Bajrić, član Saveza frizera u BiH.On je rekao da je u kontaktu sa Stipom Filipovićem, predsjednikom Saveza frizera BiH te da vlada velika euforija u Parizu.

"Ovo je iznenađenje. Nas ne sponzorira niko, sami skupimo novac iz klubova da bi mogli učestvovati. Ovo je zaista odlična informacija. Prvi put da se nešto ovako desi", poručio je Bajrić za N1.

BiH su predstavljali Amna Bašić, Selma Rakovac, Haris Alagić i Ismar Salkić.


OMC Hairworld je najveće svjetsko takmičenje ljepote i globalna platforma za takmičare da pokažu svoje frizerske sposobnosti, a nazivaju ga i Olimpijadom u ljepoti. Organizacija OMC, koja trenutno broji 50 zemalja članica i 2 miliona članova širom svijeta, ovo prestižno godišnje međunarodno takmičenje započela je davne 1946. godine.

Inače, Savez frizera funkcioniše na nivou cijele Bosne i Hercegovine, a Bajrić je potvrdio da nikada nije bilo u interesu da on radi samo na području Sarajeva.

OMC-ovo takmičenje počelo je 8. septembra, a završava 10. septembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Samo BiH

Čestitam!!!

10 0

* Sva polja su obavezna