Almas Smajlović objavio spot za "Zmiju"

Almas Smajlović objavio spot za "Zmiju" Izvor: Screenshot / Youtube

U Mostaru će se od 18. do 22. septembra održati sajam akademske knjige. Koje će se numere reproducirati s muzičke fontane na Slaviji, odlučivat će muzička komisija. Umjetnici iz cijelog svijeta pozivaju na bojkot Eurovizije koja će se sljedeće godine održati u Izraleu. Almas Smajlović i Bakir Hadžiomerović su izdali novi singl.

U organizaciji Federalnog ministarstva, nauke i obrazovanja, kao i zajednice izdavača u Bosni i Hercegovini, od 18.do 22. septembra u Mostaru će se održati Sajam akademske knjige. Otvaranje sajma je povod da se okupe predstavnici svih šest javnih univerziteta. Prvi sajam akademske knjige bitće održan na sportskim terenima Prve Gimnazije u Mostaru. U sklopu sajma biće mnogobrojne izložbe i filmske projekcije. Također, organizovan je i akademski voz, koji će biti besplatan,a krenut će sa radom 19. septembra. Voz kreće iz Zenice, preko Sarajeva i Konjica, pa sve do Mostara i istog dana se vraća nazad.

Fontana na Slaviji u Beogradu, trebalo bi od sredine septembra da dobije novi repertoar sa čak 80 muzičkih numera. Kojih? O tome će odlučivati komisija u kojoj su dva kompozitora, direktor pozorišta "Dadov" i jedan od direktora "Beogradskog vodovoda". Muzika sa fontane čuće se svakodnevno od sedam i pet do pola osam uveče, a vikendom će od podneva do pola jedan biti rezervisano za dječiju muziku.

Grupa od 140 umjetnika iz cijelog svijeta podržala je poziv na bojkot 64. takmičenja Eurovizije, koje će se naredne godine održati u Izraelu.

Nakon pjesama "Sat" i "Kad boriš se sam", Almas Smajlović je objavio i treći singl pod nazivom "Zmija", koji će se naći na njegovom novom albumu, koji bi trebao ugledati svijetlost dana krajem godine. Inače, tekst za pjesmu "Zmija" potpisuju Almas i Bakir Hadžiomerović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1 - YouTube

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna