Vlada Republike Srpske: 100.000 maraka za RK Borac

Vlada Republike Srpske: 100.000 maraka za RK Borac Izvor: Fena

Vlada Republike Srpske danas je odobrila jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 100.000 KM Rukometnom klubu Borac m:tel Banja Luka.

Iz uprave ovog klupa jučer su upozoravali da će, zbog katastrofalnih uslova za rad, prestati s radom, dok su danas saopćili da je dio problema riješen i da će ekipe nastaviti s radom.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je usvojila odluku o osmoj emisiji obveznica stare devizne štednje, koja će biti obavljena 3. oktobra 2018. godine, u ukupnom iznosu 45,3 miliona KM.

Sredstva će u vidu hartija od vrijednosti biti prenesena u vlasništvo 1.612 štediša.

''Ministarstvo finansija će, prije emisije obveznica, izvršiti gotovinsku isplatu u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u ukupnom iznosu 3,4 miliona. Po tom osnovu, na račune svakog verifikovanog štediše koji je ostvario pravo na gotovinsku isplatu, bit će doznačeni iznosi do 2.000 KM'', saopćeno je iz Vlade RS-a.

Odobrena su i sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u ukupnom iznosu od 2.913.245,25 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 1.083 radnika iz 79 preduzeća u RS-u, koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja, ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Musa Kurcadzija

Dodik dao iz svog dzepa...samo da se ne bruka pred izbore...isto kao stoni svinodjednomnimaju povecanje placa odmah iza izbora...malo sutra s Dodikom isadasnjom premijerkom

7 1

* Sva polja su obavezna