Vučić o Ivanićevoj izjavi o miješanju u izbore u BiH

Vučić o Ivanićevoj izjavi o miješanju u izbore u BiH Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić/Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u bh. entitetu Republika Srpska, rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

"Što se tiče Ivanićeve izjave da Srbija ne treba da se meša u izbore, lično se do sada nisam mešao ni na prošlim izborima, ni na pretprošlim u Republici Srpskoj i ne znam na koga je to Ivanić mislio", rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon obilaska Kliničko-bolničkog centra u Zemunu.

On je rekao da nije čuo "Ivanića da je to govorio onima koji su se mešali nekada ranije u izbore u Republici Srpskoj".

"Ali, možda sam ja pogrešio, pa to nisam video. Voleo bih da je takvu vrstu pridika držao nekim drugima koji se otvoreno mešaju u izbore u Republici Srpskoj", dodao je Vučić.

Što se tiče izbora u BiH i da li će kao hrvatski i bošnjački član za Predsjedništvo BiH pobijediti Željko Komšić i Denis Bećirović, Vučić je rekao da prati kampanju, ali ne želi da komentariše ništa dok se izbori ne završe.

On je istakao da će Republika Srpska morati da opstane zato što je to volja srpskog naroda i zato što je to volja međunarodno-pravnog ugovora kakav je Dejtonski sporazum, kako je kazao, "a jedan od garanta njegovog sprovođenja je i Srbija".

Mladen Ivanić pozvao je Srbiju da ne dijeli srpski narod na izborima u Republici Srpskoj.

"Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo sa ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne smije biti podjele na one koji se više vole i one koji se manje vole", rekao je Ivanić, koji je kandidat Saveza za pobjede za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima.

Komentarišući navodnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vlastima RS dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška Dodiku na izborima, Ivanić je rekao da mu nije poznato da li će toga biti.

"Prvo, ne znam da li će toga biti. Ne znam da li će to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči", kazao je Ivanić u razgovoru na portalu Vijesti.ba.

Ivanić je naglasio da političari iz RS ne treba da se miješaju u izbore u Srbiji i obrnuto.

"Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore", kazao je on.

Ivanić je dodao da je uvjeren da će Vučić "naći tu mjeru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana".

"Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobjedi drugi", kazao je on.

Predsjednik RS Milorad Dodik nedavno je izjavio da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 5. oktobra biti na otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mixa

Vučić očito misli da postoji samo jedna stranka sa Dodikom na čelu pa mu nejasno o kakvom miješanju u politiku govori Ivanić. Toliko ga zanima RS.

0 0

Aga Kan

Ovaj stalno lupeta, Srbija nije nikakav garant...., ona je potpisnica Dejtona kao strana u sukobu i kao takva se obavezala da se nece mijesati u unutradnje stvari u BIH.

5 0

Musa Kurcadzija

Urednice,sto ne komenzarises laz AVucica da je srbija garant u orovodjenju Dejtonskog sporazuma. Trebao bi ti, kada vec prenosis njegovu izjavu, citateljstvu objasniti da Vucic laze kada kaze da je Srbija garant. A da je srbija stvarno garant, ja bih davno pobjegao iz BIH

17 5

* Sva polja su obavezna