Orban: Mađarska će poduzeti korake protiv odluke EP-a

Orban: Mađarska će poduzeti korake protiv odluke EP-a Izvor: REUTERS/Heinz-Peter Bader

Mađarska vlada odlučit će u ponedjeljak o pravnim koracima glede odluke Europskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignoriranja demokratskih standarda, rekao je u petak premijer Viktor Orban.

Europski parlament glasao je u srijedu o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU-a o demokraciji, građanskim pravima i korupciji.

Orban je za državni radio rekao kako očekuje "ozbiljnu pravnu raspravu" o odluci.

Orban, jedan od najžešćih protivnika imigracije u Europsku uniju, primijetio je da su, s obzirom na to da se europski izbori održavaju sljedeće godine, dani parlamenta u sadašnjem sazivu odbrojani.

On je također kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU-a u četvrtak osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju, u skladu s planovima Europske komisije.

"Znači plan je da se Mađarskoj, ako ne može biti prisiljena da pusti migrante sebi, moraju ukinuti prava da zaštiti svoje granice", rekao je Orban.

Oni žele iz Bruxellesa poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice, rekao je. "I, ne smijemo imati ikakve iluzije, pustit će da migranti uđu", dodao je Orban.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hikmet Surutka

Orbane - LEGENDO !!!! ALLAH TE NAGRADIO !!! Tako se brani zemlja , ne ko ovi koji su naučili biti sluge svakome !!!!

5 0

Walter

Orban je svoju političku strategiju gradio na mržnji protiv onih koji bježe od ratnih razaranja, pogotovo ako su islamske vjeroispovijesti. Tipični neo nacizam. Takvo razmišljanje nema mjesta medju civiliziranim svijetom. Usporedite Njemačku i Madjarsku, pa nije ni nas a sada ni ove izbjeglice Njemačka prihvatila iz ljubavi. Trebala joj radna irget snaga, mladost pa hajde bujrum.

1 2

Miki Vrbas

mi ćemo braniti granice Mađarske, ne treba nam STRANA vojska...a ima nas i u dijaspori, svoju sudbinu u svoje ruke...

2 1

* Sva polja su obavezna