Dodik: Nema skrivenog ruskog uticaja

Dodik: Nema skrivenog ruskog uticaja Izvor: Printscreen/Tanjug

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da nema skrivenog ruskog uticaja u saradnji tog bh. entiteta i Ruske Federacije.

RS je, kaže, spremna za saradnju i sa svim drugim državama u regionu i šire koje to žele, ali ne želi da se odvoji od "prijatelja“ Rusije i ponosi se tom saradnjom.

Kaže da nije dobro da se svaki vid saradnje RS i Rusije prikazuje "na maligni način s ciljem sprečavanja ruskog uticaja na ovom prostoru".

"To su gluposti koje trebamo odbaciti, jer ne smijemo biti zamorče jednog političkog pristupa, koji govori da saradnja u oblasti zdravstva, kulture i privrede može da bude nešto drugo, osim na dobrobit onih koji u tome učestvuju", rekao je Dodik ističući da je Rusija "nesumljivi prijatelj RS".

Tokom obraćanja na forumu o strateškom dijalogu o saradnji Sankt Peterburga i RS-a, kojem prisustvuje i gubernator tog grada Georgij Poltavčenko, Dodik je rekao da ruski stav prema BiH nije navijački za jednu stranu, već principijelan u podršci Dejtonskom sporazumu.

Poltavčenko je govorio o dašadašnjoj i mogućnostima buduće privredne saradnje s RS-om.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: milorad dodik

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Velike Masnoće

Kad dodik kaze da nema, ljudi u pamet, onda nema i gotovo. Kako mu nevjerujete. Eu i amerika i engleska pricaju bajke jedono dodik govori istinu.Nejma prikrivenog uticaja ali ima otvorenog dovoljno.

1 0

Antifasista

Mozda skrivenog nema ali ima prikrivenog

2 1

Home

Kad su Osmanlije zauzimali Srbiju,bratska Rusija je bila tu da pomgne,kad je Austrougarska pregazila Srbiju,takođe Rusija pomogla. Kad je NATO bombardovao istu,opet Rusija bratski uletila...

8 0

* Sva polja su obavezna