Izetbegović: Spremna sam preuzeti posao i od Ademaj

Izetbegović: Spremna sam preuzeti posao i od Ademaj Izvor: KCUS

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović odbacila je danas navode ministrice zdravstva Kantona Sarajevo Zilhe Ademaj kako je u njenim rukama ključ za rješenje krize u zdravstvu.

Ademaj je ranije danas rekla kako "Sebija Izetbegović, koja ima utjecaja na Zavod zdravstvenog osiguranja, jednim telefonskim pozivom može osigurati sredstva", koja bi bila dovoljna za ispunjavanja zahtjeva radnika u zdravstvu u vezi sa povećanjem plate.

Izetbegović je u svojoj reakciji navela kako je bila iznenađena izjavom ministrice Ademaj.

"Osnovna obaveza kantonalne ministrice je da se brine o zdravstvenom sistemu, na način da svi korisnici budu zadovoljni uslugom ali i uposlenici plaćama. Njena je dužnost propisati radno vrijeme, uskladiti rad u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Rješenju o registraciji. Njena je dužnost platiti adekvatno uposlenike u zdravstvenom sistemu u Kantonu Sarajevo.

Zašto ministrica Ademaj spominje mene kao ključ, trebalo bi pitati nju.

Ali evo, podsjećam je da je ona ta koja sjedi na sjednicama Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Naravno, moram je pitati da li se sjeća koliko je novca dodatno namakla iz budžeta za JU Apoteke Sarajevo, čiji je direktor, kao i ona, SBB kadar. Evo ja ću je podsjetiti: 2017.godine iznos je bio 580.000 KM.
2018. godine iznos je bio 2.000.000 KM za isti broj apoteka", istakla je direktorica KCUS-a.

Izetbegović je ocijenila kako Ademaj "ne zna raditi posao".

"Nije lijepo što nam je potrošila dragocjeno vrijeme, a ništa ozbiljno nije uradila za zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo. Na kraju, nije lijepo da javno iznosi neistine, jer se u pravom sistemu ništa ne završava „jednim telefonskim pozivom“, nego posvećenim i predanim radom. Žao mi je što moram reći da je izjava ministrice Zilhe Ademaj djetinjasta, neozbiljna i krajnje populistička. Možda je samo željela da bude duhovita? Ali evo, kako god bilo, spremna sam preuzeti i njen posao, ali da mi prebaci i svoju platu – može i telefonskim pozivom", poručila je Sebija Izetbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.Komentara 30

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Marioneta

Sebija je kriminalac, sve drzi u svojim rukama, ona stoji iza strajka, a probleme osipanja strucnih ljekara prebacuje na ministricu Ademaj. Sipa, djeluj ovo je posao za vas. Kriminal decenije.

12 1

Sara

Dobar odgovor Sabija ako mezna biti oprezan na poslu neka ne ne namecu problem drugome ...

3 2

Pravda

Sve i da nije Baketova hanuma, Sebi-ja je toliko antipatična,osorna,puna sebe........

19 2

* Sva polja su obavezna