Dačić: Sbija protiv formiranja oružanih snaga Kosova

Dačić: Sbija protiv formiranja oružanih snaga Kosova Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Srbija se apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova, jer je to u suprotnosti s Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbjednost na Kosovu, izjavio je danas ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Komentarišući to što je Vlada Kosova juče usvojila tri prijedloga zakona u vezi s transformacijom bezbjednosnih snaga Kosova u oružane snage, Dačić je rekao da Rezolucija SB UN 1244 kao oružane snage predviđa samo KFOR.

"Čemu bi vojska Kosova služila pored KFOR-a?", upitao je.

Ministar je ocijenio i da se po reakcijama SAD i NATO vidi da nisu zadovoljni načinom na koji Kosovo formira vojsku, jer oni traže da se to dogodi kroz ustavne promjene, a ne bez predstavnika Srba u Skupštini Kosova.

Dačić je ocijenio i da je prijedlog o formiranju vojske Kosova još jedan udarac na mirovni proces.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Ivica Dačić , kosovo

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Baya Dudukalo

E moj daciću ako nema vojske kome će Ameri prodati oružje. Sad će ih oni naoružati da ćete ostati vi za njih kao Albanija i juga.

1 0

Baya Dudukalo

Stvarno šteta nećete moći kao do sada uletati na teritorij Kosova kad hoćete i gdje hoćete. Kosovo je država i mora imati vojsku. A ti mali peni.

1 0

Kvrkiñ

Čuuuuujjj pa ukinite i vi vojsku pošto ste miroljubivi dokazano pa neka i vama kfor bude bezbednost srpskoga življaaaa🤣🤣🤣🤣

2 0

* Sva polja su obavezna