Sud: Mektić će Tadić platiti 3.000 maraka zbog klevete

Sud: Mektić će Tadić platiti 3.000 maraka zbog klevete Izvor: N1
Dragan Mektić

Općinski sud u Sarajevu naredio je ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganu Mektiću da v.d. glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić isplati 3.000 konvertibilnih maraka zbog klevete, potvrđeno je za N1 iz ovog Suda. Presuda je nepravomoćna.

Kako nam je potvrđeno, prijedlog za povrat parnice u prijašnje stanje od 11.04.2018. godine se smatra povučenim, a odbačen je i prijedlog za zakazivanje ročišta povodom prijedloga za povrat parnice u prijašnje stanje.

Djelimično se usvaja tužbeni zahtjev i nalaže tuženom da tužiteljici isplati iznos od 3.000,00 KM sa kamatama, te je tuženi dužan objaviti izreku ove presude na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine u emisiji Dnevnik 2, nakon pravomoćnosti presude o svom trošku.

Odbija se dio tužbenog zahtjeva preko dosuđenog iznosa od 3.000,00 KM do potraživanog iznosa od 5.100,00 KM, kao previsoko postavljen tužbeni zahtjev.

Tuženi je dužan tužitelju nadoknaditi troškove parničnog postupka u iznosu od 1.109,05 KM, a sve u roku od trideset dana od dana pravomoćnosti presude pod prijetnjom izvršenja.

Protiv ove presude može se izjaviti žalba Kantonalnom sudu Sarajevu putem ovog suda u roku od 30 dana od dana prijema iste. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka za sud i stranke.

Podsjećamo, tužba je podnesena 11. avgusta prošle godine zbog navoda koje je 17. jula 2017. na konferenciji za novinare Mektić iznio na račun Gordane Tadić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bubub

pravi političar niz osuda zbog laganja , uhapšen mu prijatelj i suradnik zbog kriminala, još ima obraza izići u javnost. U normalnim zemljama političar bi se odmah povukao.

2 2

Baya Dudukalo

da baš tako kako ga nije sramota lagati pred velikim bayom iz laktaša. Baya ti je oličenje poštenja i morala. Baš si našao koga ćeš optužiti za laž. On je rekao istinu, ali, kadija te tuži kadija te sudi. Tako se brani jedna privilegirana kasta u društvu, sistem u sistemu. Ovo nije sramota mektića nego sudstva i tužilaštva. Isto kao i stav Amerike prema špiriću. To je veći šamar sudstvu i tužilaštvu nego špiriću

1 0

True RS

Ne mosh vjerovat, kadija ispravno presudio. Lik je blam, bar nek plati neku kaznicu.

3 2

* Sva polja su obavezna