Scena: Uskoro Tom Sawyer u Pozorištu mladih Sarajevo

Scena: Uskoro Tom Sawyer u Pozorištu mladih Sarajevo Izvor: N1

U Pozorištu mladih Sarajevo počeo je rad na novoj predstavi, pod nazivom "Avanture Toma Sawyera" koju režira Adis Bakrač. Iako je ovaj roman, napisan 1875. godine, i danas je jedna od najzanimljivijih priča o djetinjstvu. Premijera predstave planirana je 18. novembra, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

U prepunom Kamernom teatru 55 sinoć je premijerno odigrana predstava "Tri sestre" u režiji Pjera Žalice, koji nakon 6 godina, ponovo režira pozorišni komad. Iako je ovaj komad Čehov napisao 1900.godine, tema je i danas aktuelna - maštanje i čežnja za boljim životom. Direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović nije krio oduševljenje interesom publike za ovu predstavu, te je kazao da su i reprizna igranja, koja su zakazana za večeras, 10. i 11. oktobra, skoro pa raspordata.

Srbijanski satiričar i TV voditelj Zoran Kesić, 5.maja nastupio je u Sarajevu. A 2. novembra Kesić će po prvi put nastupiti pred Tuzlanskom publikom u Bosanskom Kulturnom Centru. "Kesić, priče i pesme" je humoristička priredba, u kojoj kombinuje stand up komediju, pozorište, uz izvođenje pjesama i interakcije sa publikom.

Izvor: N1 - YouTube

Umjetnička galerija BiH sutra proslavlja 72 godine postojanja. Osnovana je odlukom Vlade Narodne Republike Bosne i Hercegovine 11. oktobra 1946. godine. Proučava i čuva preko 6000 djela moderne i savremene umjetnosti. Galerija je za javnost otvorena 1959. godine svojom prvom stalnom postavkom. Povodom rođendana, ulaz je sutra besplatan.

Glumac Bradley Cooper po prvi put se našao na prestižnoj muzičku listu Billboard Hot 100 zahvaljujući duetu s Lady Gagom iz filma "A Star Is Born".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna