Komšić: Nisu zavađeni ljudi, zavađeni su banditi političari

Komšić: Nisu zavađeni ljudi, zavađeni su banditi političari Izvor: N1

Željko Komšić u Pressingu na N1 poručio je susjednim zemljama da se što manje upliću u odnose u BiH. On je između ostalog kazao da će BiH najbolje pomoći tako što joj ne budu pomagali.

"Što manje se budu petljali u odnose u BiH - manje će poruka biti. Ja sam za prijateljsku saradnju sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, ali tražim minimum diplomatskog i pristojnog ljudskog ponašanja. Ne mogu dopustiti da BiH gaze, takva je kakva je. Skinite nam se s vrata ljudi. Najbolje ćete nam pomoći ako nam ne budu pomagali."

Komšić je rekao da odnosi između etničkih skupina u BiH nisu zategnuti, nisu ružni. Ali...

"Postoje ružni odnosi između političkih elita, medijskih, tajkunskih, kriminalnih... Ljudi su bolji od političara i politike. Žele samo sigurnosti i mira. Nisu zavađeni ljudi, zavađeni su banditi političari koji ih guraju u to, a vrte poslove između sebe, a podmeću nam da je narod zavađen", izjavio je Komšić, dodavši:

"Ima ekstrema i budala, ali to je manjina. Svijet hoće da normalno živi".

Za kraj Pressinga uputio je poruku svim narodima u Bosni i Hercegovini.

"Ja ću učiniti sve za ovu zemlju. Za svakog njenog građanina. Nije važno kako se zove, da li me voli ili ne voli. Moja ustavna obaveza, moral i obraz mi nalažu - neću sigurno ljude razvrstavati, stat ću na stranu slabijeg i kojeg nepravda mori i tare", kazao je.

On je dva mandata proveo na istoj funkciji, od 2006. do 2010. i od 2010. do 2014. godine. Šta ga je taj period naučio?

"Shvatio sam da je politika septička jama. Ne možeš se njome baviti da se ne isprljaš, ali glavu moraš držati iznad. Kreno sam ovim putem, bavit ću se časno ovim poslom. ako sam se ogriješio - nije bilo o zloj namjeri", izjavio je Komšić.

O ujedinjenju ljevice je kazao da i dalje vjeruje da je to ideja koja je važna za Bosnu i Hercegovinu, te da bi se povukao iz politike - ako je to cijena ujedinjenja.

"Ja sam nudio ujedinjenje pod cijenu da se povučem svega, garantovao sam pobjedu. Bilo je šta je bilo. Odbijeno je, sada valja tražiti nešto slično. Evo sklanjam se, ne znam šta da uradim da ego sklonim, evo nudim isto - samo dajte da idemo zajedno ka ujedinjenju", rekao je Komšić.

Poručio je da će bez toga ostati samo etničke politike.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Miroslav..

Zeljko Komsic,je sa svojom provokativnom izjavom da on priznaje "Kosovo i Metohiju" javno je pokazao da je njegovo zalaganje da on bude predstavnik sva tri konstitutivna naroda u BiH samo predizborni politicki pamflet. Sa ovom izjavom dao je za pravo i srbima i hrvatima da vjeruuju da je on samo drugi bosnjacki clan koji samo na drugi nacin stiti samo bosnjacke interese.

0 3

bosanacb

heh tvoj komentar a moj da moralan neoportunista kontinuitetan dosljedan i sto posto legitiman po ustavu bih kojeg ti prvi nepostujes izmjenite ga ako mozete al posteno da se svi mogu kandidovati i birati to je legitimno ane da uvijek hdzovac bude clan predsjednistva sto ne diana zelenika da je kojim slucajem ona prosla tvoj komentar bi bio sasvim isti pa onda bolje nekomentarisi a iduci mandat ako bogda bice ona pa da vidimo sta ces onda reci

5 1

Heh

Dezurni moralista i oportunista. Ni kontinuiteta ni kapaciteta a ni legitimiteta. Drugi bosnjacki clan predsjednistva.

10 26

* Sva polja su obavezna