Erdogan: Turska ne može šutiti o nestanku Khashoggija

Erdogan: Turska ne može šutiti o nestanku Khashoggija Izvor: REUTERS/Bernadett Szabo

Turska ne može šutiti o nestanku saudijskog novinara Jamal Khashoggi, rekao je predsjednik Tayyip Erdogan i dodao da Ankara istražuje sve aspekte ovog slučaja.

Khashoggi je ušao u saudijski Konzulat u Istanbulu 2. oktobra da bi dobio dokumente za sklapanje braka. Saudijski zvaničnici kažu da je on ubrzo otišao, ali njegova vjerenica, koja ga je čekala ispred zgrade, tvrdi da on nije izašao.

Erdogan je rekao novinarima na letu kući iz Mađarske da je Turska zabrinuta zbog nestanka novinara.

"Istražujemo sve aspekte ovog događaja. Nemoguće je da šutimo povodom ovakvog događaja, zato što to nije uobičajen događaj", izjavio je turski predsjednik.

On je doveo u pitanje saopštenje saudijskih vlasti o tome da Konzulat ne posjeduje snimke Khashoggija kako napušta zgradu jer kamere za nadzor samo emituju sliku uživo, bez snimanja.

Odnosi između Turske i Saudijske Arabije već su napeti od kada je Ankara poslala trupe u Katar prošle godine da bi podržala tu zemlju nakon što su njeni susjedi, uključujući Rijad, uveli embargo Dohi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

duja

tramp i ameri pritiskali kralja da im plaća reket što ga održavaju na vlasti ali je izgleda mladi princ Muhamed bin Salman da bi se pokazao kao više sposoban od babe oklijevao da plati. pa su amerikanci pustili ovog novinara da piše kolumne protiv saudi vlastodržaca. i onda je novinar zaglavio u saudij konzulatu u Istambulu.

2 0

* Sva polja su obavezna