KO SDP: Bećirović brutalno pokraden

KO SDP: Bećirović brutalno pokraden Izvor: N1

Dok traje finalno prebrojavanje i potvrđivanje rezultata Općih izbora u BiH, oglasio se KO SDP saopćenjem u kojem se tvrdi da je njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, brutalno pokraden na izborima.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Sada je i više nego evidentno da je izborni proces u Bosni i Hercegovini duboko kompromitovan i ozbiljno doveden u pitanje, posebno kada je u pitanju izborna utrka za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Prema posljednjim informacijama, na samo jednom biračkom mjestu 133A132 u sarajevskoj općini Novi Grad, kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću je upisano 59 glasova više nego što je stvarno dobio. Ako se ima u vidu da u FBiH ima 3276 biračkih mjesta, onda se mogu razumjeti ogromne razmjere potencijalne krađe i postizbornih mahinacija.

Dokaz izborne prevare na samo jednom mjestu govori o opravdanosti zahtjeva SDP BiH da se izvrši ponovno brojanje glasova, prije svega za Predsjedništvo BiH jer je sada i više nego jasno i dokazano da je kandidat SDP-a Denis Bećirović brutalno pokraden i da je kandidat SDA Šefik Džaferović zapravo izgubio na ovim izborima.

Zbog svega onoga što se jučer dešavalo u Sarajevu u opštinskim izbornim komisijama, a posebno u opštinama Novi Grad i Centar, tražimo hitnu smjenu i pokretanje krivične odgovornosti protiv predsjednika OIK-a ove dvije opštine.

Elvir Resić predsjednik OIK-a u Novom Gradu jučer nije blagovremeno obavijestio političke subjekte da će se po nalogu CIK-a vršiti ponovno brojanje na više desetina biračkih mjesta. Nakon što smo nezvanično dobili informaciju o ponovnom prebrojavanju, poslali smo posmatrače kojima Resić nekoliko sati nije dozvoljavao da uđu u prostorije opštine", navedeno je u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDP BiH

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

realno

hajte molim vas, pa nemoze se silom i na guranje doci na vlast. vi ste vlast izgubili zbog dokazanog lopovluka prije 4 godine.

3 5

* Sva polja su obavezna