Jedina općina u Federaciji u kojoj je SNSD pobijedio

Jedina općina u Federaciji u kojoj je SNSD pobijedio Izvor: Srna

Savez nezavisnih socijaldemokrata u jednoj općini u Federaciji Bosne i Hercegovine osvojio je ubjedljivo najveći broj glasova. Radi se o općini Drvar gdje je SNSD dobio više od 50 posto glasova za Parlament Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, na listi SNSD-a našao se samo jedan kandidat - Bogoljub Radun koji je osvojio 886 glasova. Na drugom mjestu u ovoj općini nakon što su obrađena sva glasačka mjesta, našao se Demokratski narodni savez dok je na trećem koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Draganu Čoviću, kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, pripao je najveći broj glasova u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

Potvrdili su to novi rezultati Centralne izborne komisije ažurirani jutros, a prema kojima je u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru, kandidat HDZ-a osvojio ubjedljivo najveći broj glasova od ponuđenih kandidata za članove Predsjedništva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanacb

nelegitiman jer ga biraju srbi

8 0

Baš me raduje

Glasovi iz B.Grahova,Glamoča i Drvara otišli Čoviću i to Srpski.Kao Europljanin i intelektualac Čović bi se trebao odreći tih glasova jer nisu hrvatski .To je plan Dodik-Čović koji je svi znamo propao.Ali mu je problem muslimanski glasovi koji su otišli Komšiću. Za sve isto a za HDZ nije.

47 4

789

Pricate kao da je za Covica glasalo milion Srba a samo 1-2 bosnjaka za komsica, stvarno ste nikakavi dobili ste dva clana koja zastupaju interese bosnjaka i dalje niste zadovoljn.

7 17

* Sva polja su obavezna