Crnalić: Ne mogu komentirati optužnicu protiv Dudakovića

Crnalić: Ne mogu komentirati optužnicu protiv Dudakovića Izvor: N1

Asim Crnalić, advokat Atifa Dudakovića, kazao je danas za N1 da obrana nije zaprimila optužnicu i da je stoga ne može ni komentirati.

On je kazao da prepostavlja da je Tužilaštvo optužnicu dostavilo Sudu BiH.

''Optužbu obrana nije primila, pretpstavljam da je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, ako je već obavijestilo javnost tu optužbu dostavilo Sudu Bosne i Hercegovine na potvrdu. Kad će i hoće li Sud Bosne i Hercegovine potvrditi optužbu, to obrana ne može znati. Obrana se još ne može izjašnjavati jer je nije primila'', rekao je Crnalić za N1.

Podsjećamo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnice protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz ove institucije.

Kako je saopćeno, optuženi se terete za zločine protiv čovječnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 osoba, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenja 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nebitan

Nek.arbi pogledaju ko ke poceo rat i kako su klali i ubijali narod u Srebrenici pa dalje zato suvisno pricat o optuznici

3 2

Nedzad

Nedaj Crnalicu naseg Velikog Generala!!!! 👊🏻💥⚡️🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Gdje je sad SDA? Ma broje ukradene glasove!

5 2

* Sva polja su obavezna