Vučić: Srbija želi dobru saradnju sa BiH

Vučić: Srbija želi dobru saradnju sa BiH Izvor: N1

"Želim da na odgovoran način pristupim izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom", izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da neće da odgovori na izjavu novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je Kosovo nezavisna država.

Upitan za komentar na izjavu Komšića da je za njega Kosovo nezavisno i da bi bilo pametno da ga BiH prizna, predsjednik Srbije je rekao da nije srećan zbog te izjave, ali da neće da koristi svaku priliku da odgovara, te da je nekad bolje nešto prećutati. 

"Srbija želi dobru saradnju i sa Bosnom i Hercegovinom i sa svom trojicom novoizabranih članova Predsjedništva", ponovio je Vučić u Kraljevu. 

Izabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je ranije da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je nakon izbora Milorada Dodika za člana Predsjedništva malo vjerovatno da BiH i formalno prizna nezavisnost Kosova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Miki Vrbas

BiH je suverena država, mišljenja možemo primiti, mešanje ne , opeći će svako prste i jezik u suprotnom, važi i Serbiju i Rvatsku.

2 1

YX

Ako želite dobru sa radnju, onda morate vratiti BIH imovinu koja se nalazi u Srbiji. Također platiti vodene i zemljišne resurse koje godinama koristite. I još toga da ne nabrajam sve šta ste oteli od BIH

22 1

Pravda

Ziv i zdrav bio drug

2 0

* Sva polja su obavezna