Novo poskupljenje cigareta u BiH

Novo poskupljenje cigareta u BiH Izvor: REUTERS/Christian Hartmann

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravnio oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je na današnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i duhan za pušenje za 2019. godinu.

Članovi UO UINO, na sjednici koja je danas održana u Mostaru, donošenjem ove odluke utvrdili su da se nova minimalna i specifična trošarina na cigarete i duhan primjenjuje od 1. siječnja 2019. godine.

Prema usvojenoj odluci, koja se zasniva na Zakonu o trošarinama u BiH, od 1. siječnja 2019. godine minimalna trošarina iznosit će 2,86 KM umjesto dosadašnjih 2,60 KM po kutiji cigareta, dok će trošarina na duhan za pušenje biti 114,40 KM po kilogramu umjesto dosadašnjih 104 KM.

Primjenjujući zakonsko minimalno povećanje specifična trošarina na cigarete za 2019. godinu treba da iznosi 1,60 KM po kutiji cigareta umjesto dosadašnjih 1,50 KM.

Usvojenom odlukom propisano je da porezni obveznici i prometnici cigareta moraju da popišu zalihe na dan 1. siječnja 2019. godine, a popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru do 7. siječnja 2019. godine.

Predviđeno je da poreski obveznici moraju kalukulacije maloprodajnih cijena formiranih shodno ovoj odluci dostaviti do 30. studenog ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: cigarete , UIO BiH

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bubashvaba

zasto niste prije izbora ovo objavili

1 0

Drina

U ovoj BIH🇧🇦 ja mislim nikad nece bit zivota vise nikad. Na sve nacine dave nas 🚭

2 0

Slobodan

Meni nece poskupjeti. Smanjicu sa 12 cigareta na osam. Dnevno.

3 0

* Sva polja su obavezna