Vasković pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo

Vasković pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo Izvor: N1

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala poziva Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, saopćeno je danas.

Kako se navodi, Vasković je pozvan na saslušanje javnim sredstvim informisanja jer "izbjegava lično primiti poziv".

"Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

S obzirom da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja.

U prilogu ovog saopštenja, dostavlja se i poziv za saslušanje svjedoka", navedeno je u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Petar

Ssda cemo da vidimo da li je Vaskovic govorio istinu ili je ometao istragu i klevetao i lazno optuzivao druge, sto bi bilo krivicno djelo.

6 3

Papazjanija

Od svih ljudi, oni našli novinara saslušavati... Inače za ovoliko mjeseci sve istražili i otkrili. Od ovakve zemlje bi i najveći entuzijasta digao ruke, najveći optimista pao u depresiju.

6 4

Slobodan

Ime ne daj se.

7 1

* Sva polja su obavezna