"Da li su rezultati koje CIK objavljuje odraz volje građana"

"Da li su rezultati koje CIK objavljuje odraz volje građana" Izvor: Srna

Savez za pobjedu poziva Centralnu izbornu komisiju da javnosti kaže da li su rezultati koje CIK objavljuje u potpunosti odraz volje građana.

Savez za pobjedu u saopštenju navodi primjer jednog biračkog mjesta u Gradišci koje pokazuje da je pokradeno 425 preferencijalnih glasova za kandidate SNSD na listi za Predstavnički dom, što ozbiljno narušava izbornu volju građana.

"Bezbroj je takvih promjera i u Zvorniku, Trebilju, Foči, Prijedoru, Banja Luci i ostalim mjestima u Republici Srpskoj.

Zato, upozravano Centralnu izbornu komisiju da ako nije ispoštovano pravo samo jednog građanina, povrijeđen je Ustav Republike Srpske. Ako je povrijeđen Ustav Republike Srpske, narušen je princip neposredne demokratije što znači da izabrani predstavnici nisu izabrani voljom građana nego brojača glasova. Stoga, od Centralne izborne komisije očekujemo da zaštiti svaki glas jer samo tako se štite Ustav i načela parlamentarne demokratije.

Savez za pobjedu od Centračne izborne komisije takođe očekuje da za svako biračko mjesto utvrdi da li se slaže broj zaduženih listića, sa zborom iskorišćenih i neiskorišćenih, jer postoje ozbiljni dokazi da su se u subotu na ulicama pojavile hiljade ispunjenih glasačkih listića", piše u saopštenju Saveza za pobjedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: savez za pobjedu , CIK

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna