"Tužilaštvo da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare"

"Tužilaštvo da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare" Izvor: N1

Republičko javno tužilaštvo Banja Luka, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, povodom toga oglasio se i Savez za pobjedu saopštenjem u kom kaže da Tužilaštvo treba da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare.

Savez za pobjedu navodi se u saopštenju smatra da nema nikakve potrebe da Republičko javno tužilaštvo poziva novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u ovom predmetu, jer je Vasković mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin.

"Savez za pojedu poziva Republičko javno tužilaštvo da što prije provjeri Vaskovićeve navode. Podsjećamo da Vasković mjesecima piše i iznosi dokaze o ubistvu Davida Dragičevića, a da Republičko javno tužilaštvo i dalje ćuti o ovom zločinu i ne odgovara ni na jedno pitanje koje im je upućeno.

Republičko javno tužilaštvo ne treba da saslušava novinare niti da ih privodi. Republičko javno tužilaštvo treba konačno da kaže ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Ukolio to ne urade, a rokovi za to su davno istekli, postaće direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića", piše u saopštenju Saveza za pobjedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

mlada bosna

Sta hlje problem da dokaze koje inas dostavis tuzilastvu ...

2 0

Amargedon

Pratim Vaskovićev blog...taj čovjek, ne piše samo o ubistvu pokojnog Dragičevića, već digo vremena i o prevarama, kriminalu i aferama..i nikad niko ništa nije poduzeo! Čovjek objavljuje dokaze! U drugim "normalnim" državama sve to bi bilo korišteno u istrazi. Evo dajem vam, dokazujem i NIŠTA. Vrlo simtomatično. Upućuje na zataškavanje i skrivanje! Ovo je strašno, najstrašnije je što djeteta nema ali jezivo je to šta taj SNSD radi Preporuka, posjetite taj blog, aktuelna je i tema izbora, da se čovjek sledi od svega toga

11 3

Гојко, слободна Република Српска

Ја Вас не разумијем. Цијењеног новинара позивају у тужилаштво у својсту свједока. Зашто цијењени неиспуни грађанску дужност и помогне тужилаштву да ухапсе криминалце? Господин Васковић је тврдио да има доказ. Сиромашна али слободна

7 4

* Sva polja su obavezna