"Naftna mrlja u Savi nije povezana s havarijom u Rafineriji"

"Naftna mrlja u Savi nije povezana s havarijom u Rafineriji" Izvor: Robert Anic/PIXSELL

Direktor tvrtke "Optima grupa" koja u ime ruskog vlasnika Zarubežnjefta upravlja rafinerijom nafte u Brodu izjavio je kako su njeni pogoni u redovitoj funkciji i kako se proizvodnja goriva nastavlja sukladno planu a istodobno je ustvrdio kako havarija koja se dogodila u utorak nije prouzročila nikakvo onečišćenje zraka, tla ili vode.

Direktor "Optima grupe" Andrej Getinger je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci kazao kako su nakon havarije prije dva dana provedena sva potrebna mjerenja te da niti jedno od njih nije upozorilo na povećanje razine onečišćujućih tvari.

 Etinger je odbacio i mogućost da bi naftna mrlja opažena u Savi dan nakon havarije mogla biti povezana s incidentom. "Postrojenja za prečišćavanje industrijskih voda u rafineriji su radila i u vrijeme havarije. Ta voda, koja je ispuštana u Savu, zadovoljavala je ekološke kriterije, a onečišćenje nije bilo moguće ni putem podzemnih voda", izjavio je Getinger.

Brodska rafinerija od četvrtka ujutro radi normalno i u cjelosti je uspostavljena otprema nafte i naftnih derivata a i dalje traje istraga čiji je cilj utvrditi što je prouzročilo eksploziju i požar u utorak navečer. U incidentu je poginuo jedan radnik, a devetorica su ozlijeđena.

Getinger je najavio kako će po okončanju istrage biti provedeno i ispitivanje opreme u rafineriji.

Izvor: N1 Hrvatska

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: brod , rafinerija

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antifasista

Mozda je razlog stigla iz tiho okeana

1 0

Draga 1d E

Pa od čega je onda nastala??????

2 0

Miki Vrbas

Kako sada, ja sam petrohemičar, pa objasnite eksperimente sa transportom gasa iz Hrvatske

5 0

* Sva polja su obavezna