Zastupnica šokirala u Saboru: 'Zavezali su mi ruke i noge'

Zastupnica šokirala u Saboru: 'Zavezali su mi ruke i noge' Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić je u vrlo emotivnoj replici ministru zdravstva Milanu Kujundžiću tijekom rasprave o opozivu ministra kazala da je na Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uvjeti koji su je dočekali "na razini 15. stoljeća".

"Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju. Namjeravate li ovo promijeniti i kada", pitala je Ninčević Lesandrić ministra te dodala da ne želi da se to i jednoj ženi ponovi.

"Iskreno žalim da se dogodio gubitak djeteta", odgovorio je Kujundžić i kazao kako ne zna konkretne podatke i da se "tako ne radi u hrvatskim bolnicama". "Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću vijeti o čemu se rad", rekao je ministar.

Ninčević Lesardić se potom javila za Povredu poslovnika. "Ministar govori neistinu. Tisuće žena je potpisalo peticiju", rekla je Ninčević Lesandrić.

"Uistinu takvu peticiju nisam nikada vidio i nema pisanoga ili usmenoga dokumenta na koji nisam reagirao. Pa ću tako i provjeriti za peticiju za koju nikada nisam vidio ni čuo", kazao je Kujundžić.

Izvor: N1 Hrvatska

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ero

Zao mije ali Zagreb dira BiH pa se opet vraca na neduznim osobama i to je dokaz ne kopaj drugom jamu HDZ u vidis da sami svoji upadate nije mi drago sto sam morao ovo pisati ali sve je politika

10 2

bubashvaba

hajde ti to nama prevedi

4 0

Q

Zar se ovo može desiti u "evropskoj" Hrvatskoj???!!! Oni na nama liječe komplekse, a nisi odmakli od nas i Balkana ni pedalj, da su u "super" EU! Vi ste smo iskompleksorani i ništa više od toga.

15 2

* Sva polja su obavezna