Skupština KS danas razmatra povećanje osnovice plaća

Skupština KS danas razmatra povećanje osnovice plaća Izvor: Fena

U Skupštini Kantona Sarajevo danas će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju budžeta KS za 2018. godinu, kojim se povećava osnovica plaće na 310 KM.

Na dnevnom redu naći će se i informacije o realizaciji mjera za sanaciju i reogranizaciju javnih preduzeća GRAS i Vodovod i kanalizacije, u periodu od 17. augusta do 1. oktobra.

Poslanici će razgovarati i o nacrtima strategija razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2018-2022. godina, za uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovanju sa sedmogodišnjim planom implementacije u Kantonu Sarajevo i Prijedlogu strategije prema mladima Kantona Sarajevo za period 2018-2022. godina.

Između ostalog, na dnevnom redu su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju: Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2017. godinu, Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova za 2017. godinu, kao i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove tih institucija za 2018. godinu.

Poslanici će razmatrati i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova Kamerni teatar ‘55, MES – Međunarodni teatarski festival – Scena MESS, Muzej Sarajeva, Centra za kulturu, Historijskog arhiva, Muzeja “Alija Izetbegović” te kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Park”, “Rad” , “Pokop”, “Tržnice-pijace”, “Toplane”, “Sarajevogas” i “Vodovod i kanalizacija” za 2017. godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Adil

Bravo ... samo požurite dok su još naši na vlasti jer kad komunisti dođu nema ništa od tog s obzirom da su 90% naši kadrovi na budžetu.

2 0

Nedzad

Vratite i bjeli hljeb. Sad “morete “, nema Fahre!!

2 0

* Sva polja su obavezna