''HDZ bi trebao podići spomenik Željku Komšiću''

Zoran Krešić, urednik Večernjeg lista Bosne i Hercegovine, kazao je danas za N1 da bošnjački narod u Bosni i Hercegovini ima dva člana državnog Predsjedništva komentarišući izbor Željka Komšića u ovu instituciju uz komentar da bi HDZ BiH trebao podići spomenik lideru DF-a.

Izvor: N1

 Poručio je da je zbog Komšićeve kampanje, tako veliki procenat glasova iz hrvatskog naroda u BiH, otišao na stranu HDZ-a.

''To čak nije teško ni dokazati. Ako pogledati hercegovačku županiju koja 99 posto hrvatska, Komšić je osvojio manje od 1 posto glasova. Ono što mi je posebno zanimljivo i na što upozoravaju predstavnici SDP-a, izbor je išao na štetu gospodina Bećirovića'', kazao je Krešić.

''Rekao bih da se ni u kojem slučaju ne može ignorirati snaga naroda'', naglasio je on.

Izborni rezultat HDZ-a ocijenio je najboljim u posljednjih 18 godina.

''Ne znam šta će odlučiti HDZ, nisam njihov glasnogovornik, ono što stranica Središnjeg izbornog povjerenstva i rezultati govore jeste da je po onome kako ja razumijem stvari, HDZ BiH koliko god to apsurdno zvučalo, HDZ bi trebao podići spomenik gospodinu Komšiću, jer izborni rezultat HDZ na razini onih od prije dvadeset godina. Ima najbolji rezultat u posljednjih 18 godina'', kazao je gost N1 televizije.

Kompletan razgovor pogledajte u videu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 30

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Krajišnik

"Izborni uspjeh" leži u koaliciji okupljena oko HNS-a (HDZ BIH,HSS,HKDU BIH,HSP-HNS,HSP DR AS BIH,HDU BIH,HSS SR), a ne zbog Željka Komšića kako se navodi u tekstu/intervju.

8 5

ASTEROID

Sa kojim selom ti granicis ahbabu.

58 6

Valkyre

Mora da Rapsudić urednik pa sve protiv logornika blokira

8 4

* Sva polja su obavezna