CIK objavio nove rezultate za Predsjedništvo BiH

CIK objavio nove rezultate za Predsjedništvo BiH Izvor: N1

Centralna izborna komisija u 7:27 minuta objavila je nove rezultate Općih izbora u BiH za sve nivoe vlasti. Prema tim rezultatima, razlika između Šefika Džaferovića i Denisa Bećirovića za poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka pala je na 2,79 posto.

U brojkama, Šefik Džaferović nakon 99.39 posto prebrojanih glasova vodi za 15.809 glasova.

Kandidat SDA osvojio je 206.539 glasova, a njegov protukandidat je dobio 190.730 glasova.

Ostalo je još 20 neobrađenih biračkih mjesta, odnosno 0,61 posto njih.

Također, prema novim informacijama, 972.496 glasačkih listića za člana Predsjedništva BiH proglašeno je važećim. Nevažećih - praznih listića ima 35.152 (3,36 posto), a nevažećih listića po drugim kriterijima ima 39.004, odnosno 3,73 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Izbori 2018. , CIK

Komentara 20

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Budućnost BiH

Predlažem da u izbore obavezno ubedemo DNK analizu i za glasače i za kandidate.Ugraditi u njih čipove s kojima bi izbjegli lažna predstavljanja i nelegitimnosti.Dođeš na glasačko mjesto..piiiiiip...očita te ko si i odmah te uputi u tor gdje tvoj dragi narod glasa.Na glasačkom mjestu obavezno aktivirati mini mesdžid ili kapelicu da glasač nije vjerski uskraćen ni ugrožen.

20 3

Ivan

Bošnjaci neka vam bude jasno Komšić ne misli dobro svom narodu kako da vama misli dobro. To je čovjek bez karaktera.Za kratko vrijeme će te se uvjeriti da je tako.

11 50

As

neka Čović misli, on vas je izdao. On je izdao BiH. Radio je za interese Hrvatske a na hrvatskog naroda u BiH. Da je iko od bivših članova predsjedništva radio u interesu naroda ne bi se toliko građana odselilo odavde u zadnje četiri godine.

35 8

* Sva polja su obavezna