Ivan Pernar i Draško Stanivuković gosti Novog dana

Ivan Pernar i Draško Stanivuković gosti Novog dana Izvor: N1

Zastupnik Živog zida u hrvatskom Saboru, Ivan Pernar pomno je pratio izbore u Bosni i Hercegovini, a putem svog Facebook profila uputio je poruku HDZ-u Bosne i Hercegovine i Draganu Čoviću.

U post scriptumu se zahvalio Bošnjacima koji su preglasali HDZ BiH i Dragana Čovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda. Izborne rezultate ovog jutra, uživo iz Zagreba komentarišemo sa Ivanom Pernarom.

Prema trenutnim rezultatima, zastupnik za Narodnu skupštinu Republike Srpske sa najviše glasova u cijelom entitetu je i najmlađi zastupnik u historiji ove institucije - Draško Stanivuković iz PDP-a, 25-ogodišnjak sa 19.562 glasa. O izbornom rezultatu, kampanji, činjenici da se već odrekao zastupničke naknade i planovima za rad u mandatu za Novi dan govori Draško Stanivuković.

Naš gost u rubrici Press ovog jutra je Arnel Šarić Šaran, novinar TV1. Osim naslovnica dnevne štampe, ovog jutra govorimo i o inicijativi "Post-izborno čišćenje" koju je ovaj mladi novinar pokrenuo. (frajer napravio event na fb gdje zove ljude da u 7 dana poslije izbora skidaju i u smeće bacaju plakate, da bacaju u smeće materijale one što su nam metali u sandučad itd)

Građanska Inicijativa "Online konsultacije" omogućava saradnju institucija vlasti sa organizacijama civilnog društva i građanima Bosne i Hercegovine. ISa radom je počela u Banovićima i uskoro dobija svoju završnicu. Međutim, kroz nekoliko narednih mjeseci rad na Online konsultacijama će se nastaviti u Općinama Kantona Sarajevo. Više o ovom projektu govori nam njegov inicijator, Faruk Gutić.

Subotnje izdanje Novog dana gledate od 9 do 11 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Novi Dan

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Marko Kraljević SNSD

Ma bjaaaaži, kako Đuro reče na samom kraju pressinga, "u moguuućnosti smo"

3 4

Omer

Zlatni momci, upravo što se očekuje od mlade generacije uopće. Poštenje, radinost i upornost.

14 0

Yu Grupa

Šta mislite o sastavu Ž. Komšić (BiH),Č.Jovanović (Srbija),I.Pernar (Hrvatska) i još neka se pripreme:S.Mesić,N.Čanak,D.Stanivuković,prof.S.Kukić,R.Bajrović,D.Bećirović...

31 3

* Sva polja su obavezna