Sarajevska policija o tragediji na M-17: Mladić poginuo

Sarajevska policija o tragediji na M-17: Mladić poginuo Izvor: N1

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Ilidži. Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nesreća se dogodila u 19,40 sati, na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Plandište, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

''Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke BMW-7, reg. oznaka M60-T-725, kojim je upravljao vozač A.Dž., rođen 1971.godine u Tutinu, nastanjen u Sarajevu i neregistrovanog motocikla marke “Yamaha”-1000, bez reg. oznaka, kojim je prije sticanja prava na upravljanje vozilima A kategorije, upravljalo lice S.A., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon saobraćajne nezgode, motocikilista S.A. je izgubio konrolu nad upravljačem motocikla, istim skrenuo u lijevu stranu van kolovza i udario u parkirano putničko motorno vozilo marke “Mercedes”-C25, reg. oznaka T23-A-055 i u parkirano teretno motorno vozilo marke “Iveco”, reg. oznaka E06-K-021.

Od zadobijenih povreda, na licu mjesta saobraćajne nezgode, smrtno je stradalo lice S.A., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Istog dana u 23,20 sati, vozač A.Dž. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Ugrožavanje javnog prometa) i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage-Sektora uniformisane policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna