Novinari Bijele kuće: Trump potiče nasilje protiv novinara

Novinari Bijele kuće: Trump potiče nasilje protiv novinara Izvor: Reuters

Američki predsjednik potiče nasilje protiv novinara, kritizirala je u petak Udruga dopisnika iz Bijele kuće, nakon što je Donald Trump pohvalio kongresnika koji je pokušao srušiti na pod reportera.

Trump je u četvrtak pohvalio američkog kongresnika iz Montane koji je pokušao srušiti na pod reportera za vrijeme kampanje za posebne izbore 2017.

"Svi Amerikanci trebali bi odbaciti predsjednikovu pohvalu koju je izrekao komentirajući napad na novinara koji je radio svoj posao, zaštićen Ustavom", rekao je čelnik te udruge.

Zastupnik Greg Gianforte, koji se kratko obratio na skupu s Trumpom 2017., mora raditi za opće dobro u sklopu kazne za napad na Bena Jacobsa, dopisnika britanskoga lista The Guardian, 24. svibnja 2017., dan prije posebnih izbora za jedino kongresno mjesto iz Montane.

"Svaki tip koji pokuša srušiti drugoga na pod ... moj je tip", rekao je Trump novinarima na skupu dodajući da je najprije bio zabrinut da bi incident mogao naškoditi Gianforteovoj kampanji.

"Rekao sam: 'Oh, to je strašno, izgubit će izbore. 'Tada sam rekao: 'Pa, pričekajmo trenutak, znam Montanu prilično dobro, mislim da bi mu to moglo pomoći, i jest", rekao je Trump.

Gianforte, koji je pobijedio na izborima, izjasnio se krivim zbog napada na reportera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

dodi

ovaj njegov čin i navodna briga šta se desilo sa Kašogijem??????

2 0

* Sva polja su obavezna