Vlada Kosova uvela porez na uvoz proizvoda iz BiH

Vlada Kosova uvela porez na uvoz proizvoda iz BiH Izvor: N1
kosovo vlada zastava

Vlada Kosova je danas usvojila odluku o uvođenju zaštitnih mere za uvoz svih proizvoda proizvedenih u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Kako je saopšteno iz Vlade, zaštitne mere podrazumevaju porez od deset procenata na sve proizvode uvezene na Kosovo, a koji potiču iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Od ovih mera biće izuzeti proizvodi međunarodnih brendova proizvedenih u ove dve zemlje.

Ministar trgovine i industrije Endrit Shala predstavljajući predlog zaštitnih mera naveo je da će se porez uvesti na sve proizvode, među kojima su mleko i mlečni proizvodi, jabuke, higijenski proizvodi, tekstil, brašno, građevinski materijal, slatki keksi, sokovi, lekovi, voda, alokohol, duvanski proizvodi, mašine, i drugo...

Zamenik premijera Enver Hoxhaj je kazao da Srbija mnogo para troši na lobiranje protiv Srbije, a budžet Srbije se puni i parama građana Kosova kroz uvoz robe iz Srbije. Takođe je istakao da se time štite i domaći proizvođači na Kosovu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: vlada kosova , porez , Uvoz

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Roki

Zivjelo Kosovo ! Treba da bude uzor za BIH.

0 0

Upsa

Jest da ce najveci dio naoruzanja vojske kosova doci iz SADa, ali humano je da i bih ucestvuje u tome sa minornih 10% prometa. Posebno ce dodik biti sretan radi toga. Eto promet sa kosovom je bio negdje oko milijardu i nesto km, 10% od toga 100 miliona da im obezbijedimo uniforme i pjesadijsku opremu za 2019. Godinu.

0 0

Ajla

mi njima pa i oni nama

2 0

* Sva polja su obavezna