Talić - Gabriel: Kamenovana nam je kuća u Neumu, u šoku smo

Talić - Gabriel: Kamenovana nam je kuća u Neumu, u šoku smo Izvor: N1

U Neumu je kamenovana kuća Đemile Talić – Gabriel, počasne konzulice Bosne i Hercegovine za regiju Novi Južni Vels u Australiji.

"Jutros oko 2.45 sati nas je probudila čudna buka. Mislili smo da neko puca po našoj kući. Tako je sve zvučalo. Odmah smo pozvali policiju i patrola je kod naše kuće bila za deset minuta. Tek jutro smo vidjeli veća oštećenja na krovu i stepenicama. Ne znam kome ovo stvarno treba. Pretrpili smo veliki šok i strah, i vjerujemo da će MUP uraditi svoj dio posla i pronaći počinioce", kaže Đemila Talić – Gabriel.

Kako nam je potvrđeno u Policijskoj stanici Neum, slučaj je prijavljen.

"Policija je došla iz Čapljine da naprave uviđaj, slikali su, zamolili su da im dam još jednu izjavu. Nije se slično ništa dešavalo. U prvom momentu sam mislila da se puca na kuću", kazala je Talić - Gabriel za N1.

Kako je kazala za N1, kamenje je bacano sa obližnje magistrale

"Suprug Chris htio je da izađe da vidi šta se dešava, ali sam ga spriječila. Čovjek je u šoku. Kaže, putovao je na pet kontinenata, ali mu se ovo nije nikad desilo", kazala je za N1 Đemila Talić – Gabriel, počasna konzulica Bosne i Hercegovine za regiju Novi Južni Vels u Australiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

I mene su jednom lincovali u Neumu!! Pa Sam pod policijskom pratnjom dosao do granice!! Ima tu dosta teskih nacista!!

14 19

Ado

Vrijeme iza agresije neumitno tece i sve se više zaboravlja genocidna fašisticka politika naših komšija. Treba gledati u buducnost - to je tacno, ali, samo jednim okom, dok drugim držati na oprezu i stalno se podsjecati na ovo što je bilo.

12 17

perica

Komsije vec odavno imaju oba oka uprta prema vama od prvih podvala tako da kasnis sa predlogom a i na pola efikasnosti je , cuj jednim okom !

19 4

* Sva polja su obavezna