Koncept guzonjinih sinova se promijenio: Od Golfa do Hamera

Koncept guzonjinih sinova se promijenio: Od Golfa do Hamera Izvor: N1

Gost Naide Kundurović u najnovijem izdanju emisije Impuls je osnivač kultne bosanskohercegovačke grupe Zabranjeno pušenje - Davor Sučić, alias Sejo Sexon.

Gledaoci saznaju u kojoj ulici u Sarajevu je zapravo cijela priča osnivanja benda počela - Asima Ferhatovića 19.

"Osamdesetih godina smo počeli svirati u ovom podrumu koji se zvao Zaborav. Elvis J Kurtović i ja. Onda je povremeno dolazio i Plavi orkestar, Ozbiljno pitanje iz kojeg je nastala Crvena jabuka, Nadrealisti... Nekim čudom svi ti bendovi su uspjeli. Naš manager je donio tu kauč i tako je postao manager ..."

Univerzalne ljudske priče

"Neke prognoze naših starijih kolega nisu bile obećavajuće, mislili su da ta naša poetika neće daleko dobaciti, ali ispostavilo se da svaki grad ima svoju Fikretu, svaka ulica ima svog Šekija i da su to univerzalne ljudske priče."

U vezi povratka Nadrealista

"Mislim da je naš život prevazišao Nadrealiste. Ko će nadmašiti sve ove silne ludake političare...? Svaka budala iz parlamenta može napraviti veći show nego oni."

Yugo 45, Balada o Pišonji i Žugi, Karabaja, Zenica blues su samo neki od vječnih hitova Zabranjenog pušenja koje su prigrlile mnoge generacije širom Balkana.

"Nama je 90 posto ljudi danas na koncertu u rasponu od 20 do 30 godina. Tajna je u roditeljima. Kao što je mene stari davio da trebam slušati Frank Sinatru, tako je Pušenje vjerovatno bilo Sinatra nekim roditeljima koji su dalje prenosili to dalje svojoj djeci."

Koncept guzonjinih sinova se promijenio

"Guzonjini sinovi su bili mala maca za današnje sinove. Nekad su vozili Golfa S paketa i dobili džabe porciju jagnjetine, a danas voze Hamera. "

Za sve ljubitelja Zabranjenog pušenja, važna informacija je da izašao 11 album pod nazivom Šok i nevjerica, sa 14 pjesama. "Apelujem da neko i kupi CD u radnji da bih ja mogao kupiti djeci knjige za školu", kroz smijeh razgovor završava Davor.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna