Stigla nova medicinska oprema u Kneževo

Stigla nova medicinska oprema u Kneževo Izvor: Fondacija Hemofarm

U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog Hemofarma Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu, donaciju Fondacije Hemofarm.

Riječ je o dva savremena EKG aparata, stomatološkoj opremi, te dodatnim medicinskim instrumentima i materijalima neophodnih u svakodnevnoj praksi.

hemofarm Izvor: Fondacija Hemofarm

"Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija i ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako bitna u svih sredinama, bez obzira na broj stanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira gdje ga zatekla”, rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10 000 pacijenata.

hemofarm Izvor: Fondacija Hemofarm

Marković je istakla da su domovi zdravlja prva vrata na koja zakucaju građani koji imaju zdravstvene probleme: “Baš zato je važno da iza ovih vrata dobiju najbolju moguću pomoć i njegu, a ovom donacijom upravo to pomažemo, jer cilj projekta jeste pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja treba biti jednaka i dostupna za sve”.

biljana marković Izvor: Fondacija Hemofarm

Za ukupan projekat nabavke neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ Hemofarm Fondacija obezbijedila je 42 000 KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Kneževo , hemofarm

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

DM

Koje Kneževo?? Jeli to u BiH? Ahhh i vi novinari....

0 0

Aa

Koje knezevo vljda Skender Vakuf.

2 0

* Sva polja su obavezna