"Voz nije zaustavljen, samo je onemogućen izlazak migranata"

"Voz nije zaustavljen, samo je onemogućen izlazak migranata" Izvor: N1

Voz sa 146 migranata od sinoć se nalazi na željezničkoj stanici u Bihaću, a sedam osoba izmješteno je u neki od prihvatnih centara na području ovog grada.

Snežana Galić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), podsjetila je da je od 23. oktobra na snazi odluka da se onemogući dolazak migranata na područje USK, jer su trenutno smještajni kapaciteti popunjeni.

"U skladu s tom odlukom sinoć je onemogućen izlazak migrantima iz talgo voza, a koji su pristigli iz Sarajeva u Bihać. Njih 153 se nalazilo u vozu. Sedam migranata je odmah izmješteno, a radi se o ranjivim kategorijama - djeci i ženama. Smješteni su u migracione centre", istakla je Galić za AA.

Prema njenim riječima, što se tiče MUP-a USK, voz se odmah mogao vratiti.

"On nije blokiran niti zaustavljen, jedino je onemogućen izlazak migranata. Međunarodna organizacija za migracije je ta koja određuje smještajne kapacitete, naravno u saglasnosti sa Ministarstvom sigurnosti", dodala je Galić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: USK , migranti , Voz

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bean

Voz nije zaustavljen već je onemogućen u kretanju.

0 0

Dofu

Zna li neko barem priblizno stanje o broju migranata i koliko je tu "ranjive kategorije",odnosno zena i djece?

1 0

Eto vidiš zašto

Nepoznatog migranta iz Pakistana sumnjiči se za krivično djelo bludnje radnje nad 13-godišnjakinjom iz Bihaća, potvrđeno je za naš portal u MUP-u USK. Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba. "Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, koja se sakrila, nakon čega su svi pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su razgovor obavili istražitelji. Sa djetetom je obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad. Ona je izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno strgati odjeću.

1 0

* Sva polja su obavezna