Ramović ostaje gradonačelnik Goražda

Ramović ostaje gradonačelnik Goražda Izvor: Fena

Muhamed Ramović ostaje na poziciji gradonačelnika Goražda do kraja mandata – saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Goraždu.

Naglašeno je da je kao nosilac Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Bosanskopodrinjski kanton, aktuelni gradonačelnik Goražda pojedinačno osvojio najveći broj glasova u odnosu na druge kandidate, 1.337. Ramović je ipak odlučio ostati na ovoj poziciji, jer mu je na lokalnim izborima 2016. godine povjerenje dalo 7.100 birača.

"Budući da su interesi Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa vodio sam intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i Predsjedništvom Nezavisne bosanskohercegovačke liste o svojem budućem angažmanu. Osim toga, na odluku su uticali i rezultati ankete koja je provedena na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li trebam prihvatiti mandat u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ili nastaviti političko djelovanje kao gradonačelnik. Imajući u vidu sve to, ali i započete projekte višemilionske vrijednosti koji su od velikog značaja za građane, nastavljam obavljati funkciju gradonačelnika i prepuštam mandat narednom kandidatu sa liste", kazao je Ramović.

On je mišljenja da su posljednji izbori u Bosni i Hercegovini dokazali da je sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine, te da se udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice. To, dodao je, nema nikakve veze sa rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su, kako je ustvrdio, svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali.

"Iako je situacija u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana, Nezavisna bosanskohercegovačka lista želi preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana. Upravo u tom smislu razgovaramo sa političkim opcijama koji imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo, te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja", rečeno je na pres-konferenciji ove političke stranke u Goraždu.

U ovoj stranci smatraju da je doprinos Muhameda Ramovića razvoju Grada Goražda neizmjeran, te da je neophodno nastaviti aktivnosti kako bi Goražde još više učvrstilo svoju poziciju reginalnog lidera i centra koji će svojim razvojem moći da se nosi sa općinama i gradovima koji za takve uspjehe imaju mnogo bolje pretpostavke i okolnosti.

U skladu sa rezultatima Opštih izbora, mandat u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde umjesto Ramovića preuzet će kandidatkninja Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Emina Mujagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna