Kojović: Posljednja stvar koju ćemo dogovarati

Kojović: Posljednja stvar koju ćemo dogovarati Izvor: N1

Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati, kazao je danas u programu N1 Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Pregovori o formiranju vlasti su u tijeku, i već je sada jasno da će Tuzlanski, Zeničko-dobojski te sarajevski kanton formirati vlast bez SDA?

"Iz vašeg pitanja de facto proizilazi utisak kao da je skupštinska većina već dogovorena i kao da su razgovori samo pro forme. To najbolje govori o disciplini učesnika, ali nije tako. Razgovori se vode, razgovori su ozbiljni i nisu išli baš glatko. Dokument koji smo mi usaglasili na "lijevoj" strani ima više od 250 konkretnih zakona i mjera", kazao je Kojović i dodao:

"Dokument će imati jedan veoma ozbiljan set mjera i rokove za implementaciju".

Istakao je da se o podjeli resora i kadrovskim rješenjima još neće razgovarati.

"Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati. Rekli smo da ćemo kada utvrdimo šta ćemo raditi onda naći najbolje ljude koji će to uraditi. Nismo došli ni blizu toga, to će biti posljednja tačka pregovora", smatra Kojović i dodaje:

"Mislimo da bi bilo dobro da Naša stranka dobije poziciju premijera, to je naša početna pozicija sa desnim centrom. Razlog što smo duže razgovarali je što smo htjeli napraviti set onoga što je realno uraditi. Imali smo previše prijedloga i morali smo praviti selekciju i to malo secirati".

Izvor: N1

Istakao je da je glavni cilj smijeniti ljude za koje smatraju odgovornim za stanje u državi.

"Nama je glavni cilj smijeniti one ljude koje smatramo odgovornim za stanje u kojem se zemlja nalazi. Žao mi je što to neko doživljava na lični način, ne mislim se baviti komentarisanjem njihovih postupaka. Vladu u KS će formirati onaj blok koji ima 18 zastupnika".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanacb

ljudi to sto pisete cista paranoja ako vec nevjerujete pedji onda vi smjenite one koji nas od rata na ovamo unistise

4 2

Kamenko

Kojovica fotelje i vlast ne interesuju....on se politikom bavi iz dokolice a malo iz estradnih razloga.

5 3

DINA

Zašto Naša stranka ne objasni izjave Boriša Falatara? Pored toga što napada Željki Komšića, ovaj čovjek je veoma opasan za ljevicu. Sve vezano za njega je nejasno. Ko je zapravo taj čovjek i kako i zašto se pojavio u BiH, poslije 25 godina izbivanja po svijetu? Koja je njegova uloga?

7 7

* Sva polja su obavezna