Izložba Crtanje je mišljenje otvara 3. SOS Dizajn Festival

Izložbom 180 radova Crtanje je mišljenje jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera Miltona Glasera danas će na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo biti otvoren 3. SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja Studenti dizajna.

Izložba Crtanje je mišljenje otvara 3. SOS Dizajn Festival Izvor: Facebook
Festival će trajati do nedjelje, 19. oktobra, a organizatori su i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna kao što su Ian Anderson (Velika Britanija), Viktor Koen (SAD) i Miha Klinar (Slovenija), dok iz susjedne Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić koji će kroz lične uspjehe motivisati studente na akciju. 

Predavači će održati i radionice, a neke od tema su Dizajn menadžment, Način generisanja autorskih sadržaja i Ilustracija od C do F. 

Pored toga, bit će otvorene i izložbe PDP Konferencija i Plakatiranje, dok će pod motom Uči, radi, zabavi se više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovati i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH i regije. 

Kino Meeting Point će biti festivalsko mjesto susreta, dok će se PechaKucha večeri održavati u Kinu Kriterion. 

Tokom festivalskih večeri za dobru atmosferu će biti zaduženi SOS partyji, saopćeno je iz SOS Dizajn Festivala.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna