Kyrgios vrijeđao Wawrinku i hrvatsku teniserku

Kyrgios vrijeđao Wawrinku i hrvatsku teniserku Izvor: Tanjug/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Talentovani australijski teniser Nick Kyrgios je poznat kao problematičan momak, koji je sklon ispadima, kako na terenu, tako i van njega.

Posljednji u nizu ispada dogodio se u meču 2. kola Mastersa u Montrealu, kada je Stanislasu Wawrinki tokom meča rekao da Thanasi Kokkinakis ima seksualne odnose sa njegovom djevojkom Donom Vekić, inače hrvatskom teniserkom.

Za Kyrgios nije ništa neobično da se bahato ponaša i na konferencijama, raspravlja sa sudijama... A ima samo 20 godina.

Australijanac grčkog porijekla je u karijeri upisao pobjede protiv Rafaela Nadala i Rogera Federera, međutim, mnogo više se priča o njegovom problematičnom ponašanju. Uostalom, nedavno je zajedno sa Bernardom Tomićem isključen iz nacionalnog tima.

Kyrgios je, podsjetimo, na Wimbledonu napravio "pravi spektakl" na meču 4. kola protiv Richarda Gasqueta.

On je u nekoliko navrata imao raspravu sa sudijom meča, teatralno je negodovao, zahtjevao odgovor na pitanje, zašto je opomenut kada Rafael Nadal i ostali između poena troše vrijeme duže od dozvoljenog, a da stvar bude gora odlučio je i da jedan cijeli gem ne igra!

Sa Gasquetom se sukobio i u finalu Eštorila. 

Izvor: YouTube

Kyrgios se u i u 1. kolu Wimbledona sukobio sa Argentincem Diegoom Schwartzmanom (6:0, 6:2, 7:6) i čak ga je uvrijedio, a prije početka Grand slema u Londonu čak je priznao da ne voli tenis i da su ga roditelji natjerali da se bavi "bijelim sportom". Australijanac preferira košarku.

"Ako su u isto vrijeme NBA utakmica i neki turnir, 100 posto ću prije da gledam košarku", rekao je Kyrgios.

Dvadesetogodišnji teniser je naglasio i da voli seks prije velikih mečeva.

"Možete da letite oko svijeta i da radite šta vam se sviđa. Za mene je to igranje tenisa. A ako ste dovoljno dobri oko najboljih igrača je mnogo djevojaka... Ja ne slijedim pravila", rekao je Kyrgios.

Šta je sljedeće?

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna