Analitičari: Koalicija SDA-SBB prirodnija od SDA-DF

Ono što je godinama bilo nezamislivo, savezništvo Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića desilo se danas potpisivanjem kolacije na svim nivoima vlasti.

Izvor: N1

Zato ne terba čuditi da je ovaj čin od samih sudionika ocjenjen historijskim.

Osim političke stabilizacije i efikasnosti vlasti na svim nivoima, u programskim prioritetima koji su danas dogovoreni, navedena je zaštita suverentiteta, osiguranje ravnopravnosti građana, provođenje reformi, integrisanje u NATO i EU. Pozvano je na objavu rezultate popisa, ali i donošenje strategije za suzbijanje kriminala.

Većina analitičara koaliciju SDA i SBB ocjenjuje prirodnijom od one DF-a sa SDA, zbog čega joj daju i veće šanse.

Sutra se očekuje i odluka Predsjedništva Stranke za BIH o ponudi SDA koja im je voljna prepustiti ministarstvo trgovine u Federalnoj vladi za glasove u parlamentu.

Uz HDZ i stranku A-SDA koja je ranije dogovorena to i dalje nije neophodna dvoterećinska većina potrebna za rekonstrukciju izvršne vlasti ali i reformske zakone.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Budući da je od svih sa političkog BH "elitnog" menija jedini umjesto sa kalkulatorom za vlastite interese, sa puškom borio za državu BiH i da je sa miješanim mesom u kontaminiranoj bračnoj zajednici, nije prirodnim nego je po religijskim načelima nepodoban savezništvu "prirodno" spojivih kalkulatora.

0 0

* Sva polja su obavezna