Avion sa tijelima stradalih diplomata sletio u Beograd

Avion sa tijelima stradalih diplomata sletio u Beograd Izvor: N1

Avion sa posmrtnim ostacima nastradalih službenika Ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, sletio je na beogradski Aerodrom Nikola Tesla u 19.25, javlja RTS.

Tijela su u Beograd prenesena redovnom linijom iz Istanbula, a prethodno su u taj grad stigla malteškim avionom iz Libije.

Avion su na aerodromu dočekali članovi porodica nastradalih, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova na čelu sa ministrom Ivicom Dačićem, kao i predstavnici BIA.

RTS saznaje da u libijskoj dokumentaciji sa obdukcije nije naznačen uzrok smrti radnika ambasade, već su pobrojane i opisane povrede. Obdukcija će ponovo biti urađena u Beogradu.

Komemoracija će biti održana u četvrtak u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros za TV Pink da su uloženi ogromni napori da avion iz Tripolija poleti.

"Tu je riječ o ogromnim naporima da avion poleti, naša kompanija nije dobila dozvolu za prelijetanje. Cijeli dan smo radili na tome, libijska vlada je davala svoj avion, mi smo htjeli da pošaljemo naš, nije nam bilo dozvoljeno ni jedno ni drugo", rekao je Dačić.

Kako je dodao, tek noćas je dobijena dozvola da angažuju avion koji će tijela prenijeti do Istanbula, odakle će redovnom linijom za Beograd biti dopremljena u Srbiju.

Službenici ambasade Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su oteti u novembru 2015. godine u gradu Sabrata, poginuli su 19. februara u američkom bombardovanju tog grada.

Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta takozvane Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Tagovi: Ivica Dačić , Libija

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna